ASS verksamhetsplan 2018 - Arvika Segelsällskap - Segling - IdrottOnline Klubb

Arvika Segelsällskaps
verksamhetsplan för 2018

Arbetsdag på Skagern
Som vanligt inleder vi säsongen med en tidig arbetsdag på Skagern. Samling lö 19 maj 09.00 vid klubbstugan

Öppet Hus - dag
Förra årets Öppet Hus – dag med prova - på - segling för vuxna blev en framgång. Vi låter därför eventet bli återkommande. Vi behöver medlemmar med båt som vill välkomna nya seglingsintresserade lö 26 maj 10.00. Kontakta Anders Riddargård! Utbildningsgruppen följer sen upp prova-på-seglingsdagen med två olika kurstillfällen under sommaren

Vardagscupen
Sedvanliga torsdagsseglingar på Kyrkviken startar upp to 31 maj. Målet är att upprätthålla traditionen, hålla kvar ett högt deltagande och bjuda trevlig samvaro. Efter ett uppehåll under högsommaren seglas cupen vidare ända fram till Marten

Eskadersegling
För första gången kommer seglingsnämnden ordna en eskadersegling under Båtens dag ons 6 juni (nationaldagen). Alla de medlemmar med segelbåt som inte lockas av tävlingsseglandet erbjuds ett tillfälle att segla tillsammans och umgås. Intresset för eskadersegling är stigande i andra segelklubbar. Årets Vänersegling Kors o Tvärs genomförs t.ex. med en eskaderklass. Mer information kommer senare.

Seglarskolan
Seglarskolan är som vanligt planerad till veckan efter skolavslutningen med start må 11 juni. Förhoppningen är att fortsätta vår populära barn- och ungdomssatsning. De som genomgått seglarskolan ges sen möjlighet att fortsätta träningssegla under lördagar från lö 30 juni och framöver under trygga former.

Övriga seglingar
Under sommaren arrangerar seglingsnämnden som vanligt ett antal seglingstävlingar företrädesvis förlagda ute på Glafsfjorden. Närmare information om seglingarna affischeras på våra anslagstavlor i hamnen

Utbildningsgruppen
Från och med i år bildar vi en särskild utbildningsgrupp i Arvika Segelsällskap, som får som uppgift att ansvara för utbildning och kurser både för barn/ungdom och för vuxna. Gruppen består f.n. av Denis Debaere, Anders Riddargård, Magnus Hyltefors, Karl-Fredrik Johansson och Jonas Ulveseth. För att genomföra planerade aktiviteter behöver vi förstärkningar så anmäl gärna ditt intresse till någon av oss!

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 22:27
Skribent: Torbjörn Nyman