ASS verksamhetsplan 2019

Arvika segelsällskaps
verksamhetsplan för 2019

Inför säsongen 2019 har styrelsen planerat för följande verksamheter:

Svenska Seglarförbundet driver för närvarande en kampanj kallad Strategi 2025. Den vill verka för att de lokala klubbarna ska verka inkluderande och leva upp till det övergripande målet att erbjuda segling för alla. Styrelsen har för avsikt att sammanfatta i vilken grad vi idag lever upp till att erbjuda segling för alla och vad vi kan göra framöver för att nå ytterligare grupper för seglingen.

Utbildningsgruppen med Denis Debaere som sammankallande tar en allt fastare form. Den planerar för följande utbildningsinsatser för kommande säsong.

Seglarskolan för barn och ungdomar 16-20 juni med en uppföljning med övernattning på Skagern 29-30 juni. Det erbjuds sedan fortsatta träningsseglingar alla lördagar under juli, augusti och september.

Prova-på-segling för vuxna under söndagarna 2 juni, 7 juli samt 4 augusti. Kort introduktion kring segling och säkerhet följs av segling på Kyrkviken tillsammans med erfaren seglare. Väcks intresset kan deltagaren söka sig vidare till.

Seglarskola för vuxna under söndagarna 16 juni, 14 juli samt 11 augusti. Under en heldag seglar gruppen till Skagern. Där följer teoripass och intag av matsäck. Sedan blir det mer segling på Fjorn före hemgång. Deltagaren väljer själv mellan ett enstaka utbildningstillfälle eller att återkomma vid flera tillfällen.

Impulssegling för vuxna. Under säsongen erbjuds vuxenseglare att med kort varsel följa med erfaren seglare. System ska utvecklas för att erbjuda seglingstillfället och för den intresserade att tacka ja till att följa med.

Seglingsnämnden planerar för följande kappseglingar:
Vardagscupen seglas under 14 torsdagar under perioderna 30.5 – 4.7 och 15.8 – 3.10. Årets seglingar genomförs med omvänt lys och seglingarna 4.7 och 3.10 seglas som One Man Race. Cupen seglas på Kyrkviken. Seglingarna är lämpliga för nybörjare inom kappsegling. Kom ihåg att det går utmärkt att segla enstaka seglingar i cupen. Nya deltagare välkomnas.

Kappseglingar på Fjorn
16 juni Fjorn Runt

24-25 augusti Segling på Skagern. Seglingar på dagarna och festligt på kvällen. Trubadur. Officiell invigning av det nya trädäcket invid grillkåtan. Firande av ASS, som fyller 130 år.

7 september Nattsegling op Fjorn

5 oktober Kålsegling. Sedvanlig kålsegling och kålsoppa på martenslördan.

Eskadersegling
I år gör vi ett nytt försök med att ordna eskadersegling. Seglingen är tänkt för alla medlemmar som inte lockas av tävlingsseglandet utan istället bara vill segla tillsammans och umgås. En avgångstid och ett mål för seglingen anges där medhavd matsäck avnjutes i trevlig samvaro. Aktiviteten borde kunna locka intresserade om vi marknadsför den. Till detta behövs en ansvarig kontaktperson och en sändlista för intresserade deltagare. Vem vill hjälpa till med ännu en trevlig aktivitet inom sällskapet?

Skagern
Under säsongen ska hamnen vid Skagern rustas upp. Ytterligare en brygga och fler bojar ska förankras samtidigt som det länge planerade trädäcket ska färdigställas. Det är styrelsens avsikt att bättre uppmärksamma och påminna medlemmarna om att Arvika Segelsällskap antagligen har en av landets vackraste utehamnar. Vi vill därför slå ett slag för Skagern 24-25 augusti. Då kör vi både skagernseglingar och inviger det nya trädäcket i trevlig samvaro. Då vill vi se riktigt många medlemmar samlade därute!

Avslutningsord
Från styrelsens sida är vi tillfreds med utvecklingen av Arvika Segelsällskap innebärande fler verksamheter för olika målgrupper, vilket ligger väl i linje med Svenska Seglarförbundets ambition att göra segling tillgänglig för alla.

Glädjande nog har vi lyckats finna allt fler medlemmar, som vill medverka till att göra Arvika Segelsällskap till ett livaktigare sällskap. För att förverkliga årets verksamhetsplan behövs fler medlemmar, som vill hjälpa till. Tro inte att det är betungande. Det är roligt att göra saker tillsammans! Var och en kan göra något efter sin tid och förmåga. Välkommen att höra av dig till någon inom styrelsen!

Mer detaljerad information om verksamheterna finner du på hemsidan www.arvikasegelsallskap.se, på facebook eller på anslag på klubbhuset Grepen.

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 22:27 Skribent: Torbjörn Nyman

Vädret Arvika