Hoppa till sidans innehåll

Seglarskolan 2016


Seglarskolan - en framgångssaga

 

Förra året tog ASS beslutsamt itu med att åter starta upp ungdomsverksamhet genom att genomföra den första Seglarskolan för barn och ungdomar på många år.

I år 2016 har vi under 13-17 juni följt upp förra årets framgång genom att anordna 2016 års Seglarskola. Denna gång delade vi upp barnen i en nybörjargrupp som seglade under förmiddagen varefter fortsättarna tog vid under eftermiddagen. 8 nybörjare lärde sig seglingens grunder i optimistjollarna.

I fortsättargruppen om 10 barn hade vi glädjande många som återkom från fjolåret. I den gruppen seglades även trissjolle.

Vid sidan av själva seglandet lärde sig barnen även lite om seglingens teori och om hur man ska uppträda på sjön och på bryggor. Dessutom fanns gott om tid för lek, pingis och bollspel. Våra duktiga ungdomsledare Viktor Norbäck, Simon Larsson, Hampus Grundel Fanny Hansen med Simon Andersson som hjälpreda gjorde ett jättegott jobb tillsammans med barnen. I tillägg hade vi vädergudarna på vår sida vilka bjöd på vackert väder och alldeles lagom vindförhållanden.

Seglarskolan avslutades med att alla barnen fick möjlighet att segla ute på Kyrkviken i riktigt stora segelbåtar.

Nu har Ungdomsverksamheten att lösa nästa utmaning nämligen att ordna fortsatta träningsseglingar för barnen under sommaren.

Magnus Hyltefors

Uppdaterad: 20 JUN 2016 18:42
Skribent: Torbjörn Nyman

Vädret Arvika

Postadress:
Arvika Segelsällskap - Segling
Patrick Albinsson, Koppsäng, Tomta
67193 Arvika

Kontakt:
Tel: 070-5326636
E-post: This is a mailto link

Se all info