Hoppa till sidans innehåll

Seglingsresultat 2017


Disansnatta 2017 som seglades den 9/9 blev en blöt tillställning minst sagt. Endast tre båtar kom till start och det började med lätta vindar som övergick till 6-7m/s och skyfall i ca två timmar. Jobbiga förhållanden för alla besättningar och den som seglade i särklass bäst i mörkret var Pontus Albinsson med besättning. Tvåa blev Mikael Liljegren med besättning, tätt följd av Patrick Albinsson som seglade ensam i mörkret.

 Sill & Kräftseglingen avgjordes den 26/8 i strålande väder, men med usla vindförhållanden. Första kryssen fungerade fint men efter den första rundningen dog vinden helt. Det roligaste med seglingen var att Josefine Andersson som seglar en Cumulus deltog för första gången och knep andraplatsen. Den som bemästrade de dåliga vindarna bäst var Patrik Andersson med besättning, och de segrade med bred marginal. Trea för dagen var Patrick Albinsson följd av Mikael Liljegren på fjärde plats. Övriga deltagare bröt tävlingen.

Nu har årets bansegling avgjorts ute på Glafsfjorden. Tävlingen som består av tre separata kryss läns race kunde inte genomföras som det var tänkt på grund av utebliven vind. Första racet genomfördes men vindriktningen blev under tävlingen vridande så länsen ner mot mål blev till slut halvvind ca 0-0,5m/s. Efter första racet avbröts tävlingen då det inte fanns någon vind alls. Dagens segrare blev Mikael Liljegren med besättning följd av Patrik Andersson. Trea blev Pontus Albinsson med besättning.

Den 6/6 på nationaldagen seglades Fjorn Runt i perfekta förhållanden. Strålande sol och vindar på över 11m/s. Mikael Liljegren startade seglingen med en perfekt kryss ner till Tjuvholmarna, något som de övriga aldrig kunde ta igen. Mikael seglade för övrigt ensam i sin 35-fotare. Tvåa för dagen blev Patrick Albinsson med Denis Debaere som gast, och trea blev Tore Persson i sin Linjett 32 som han också seglade ensam.

Söndagen 28/5 seglades första deltävlingen i klubbmästerskapet. Det bjöds på varierande vindar från noll till 11m/s och hällregn på slutet av tävlingen. Pål Albinsson i sin Comfort 26 blev dagens vinnare följd av Patrick Albinsson i Comfortina 32. Trea i dagens tävling blev Mikael Liljegren i sin Bavaria Match 35.

Slutresultatet i årets vardagscup är nu klart och Tomas Jansson med besättning var de som segrade i cupen. Besättningen lyckades få till tio segrar av tio möjliga! (tio av 15 seglingar räknas) Tvåa i cupen blev Patrik Andersson med besättning, och trea blev Stefan Nilsson med besättning.

Slutresultat Klubbmästerskap 2017

Resultat Distansnatta 170909

Resultat Sill & Kräftseglingen 170826

Resultat Fjorn Runt 170606

Resultat One Man Race 170528

Slutresultat Vardagscupen 2017

Uppdaterad: 23 OKT 2017 18:39 Skribent: Patrick Albinsson
Epost: Adressen Gömd

Vädret Arvika

Postadress:
Arvika Segelsällskap - Segling
Patrik Albinsson, Koppsäng, Tomta
67193 Arvika

Kontakt:
Tel: 0725555937
E-post: info@arvikasegelsall...

Se all info