Hoppa till sidans innehåll

Lyckat jubileumsfirande

05 SEP 2019 09:35
  • Skapad: 05 SEP 2019 09:35

                                          Jubileumsfesten

 Redan 1889 bildades anrika Arvika Segelsällskap, som en av de första segelklubbarna i landet. I år var det alltså dags att fira sällskapets 130 års jubileum. Sagt och gjort. Förberedelserna av festligheterna samordnades på ett utmärkt sätt av Josefin Andersson (do till Micke Andersson).

Firandet ägde rum på Skagern – sällskapets fina utehamn i Glafsfjorden den 24-25 augusti. Aktiviteterna inleddes med den första seglingen av Skagern Race 2-dagars i strålande högsommarväder. Väl i hamn väntade korv med bröd för hungriga seglare och besökare.

Senare under eftermiddagen anlände barn, som medverkat vid åretsupplaga av ASS´ ungdomsverksamhet. Tillsammans med sina föräldrar hade de skjutsats ut i båtar från Arvika. För många var det första besöket på Skagern. De ägnade sig åt tipspromenad, jollesegling och medhavd picknickkorg.

Alla som närvarade vid firandet kunde glädjas åt upprustningen av Skagerns hamn, som pågått under året och nu var färdigt att invigas. Hamnens brygga har förlängts med en ytterligare 20 meter lång bryggdel. 13 nya bojar har utplacerats. Och sist men inte minst så har det färdigställts ett helt nytt stort trädäck invid grillkåtan.

Festligheterna på trädäcket – upplyst av hängande lampor – fortsatte länge i den ljumma sensommarkvällen. I trevligt sällskap grillades det och åts och dracks av medhavd matsäck. Duktige trubaduren Thomas Johansson förhöjde stämningen ytterligare. Josefin Andersson kunde förnöjd konstatera att festen hade samlat ca 70 personer. Inte illa av ASS, som inte ordnat något liknande under många år! Sällskapet är en i högsta grad levande 130-åring!!

Under söndagen avslutades eventet med att Skagern Race 2-dagars genomförde sin andra seglingsdag. Det finns många medlemmar och utomstående, som gjorde ett gott jobb både under förberedelserna och genomförandet av jubileumsfirandet som vi vill tacka så mycket för hjälpen.

 

Styrelsen

Skribent: Torbjörn Nyman
E-post: Adressen Gömd

Vädret Arvika

Postadress:
Arvika Segelsällskap - Segling
Patrik Albinsson, Koppsäng, Tomta
67193 Arvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@arvikasegelsall...

Se all info